En falsk paparazzi, massor av filmer, roliga historier och jag går på röda mattan

Det dagliga antalet gånger jag blivit påkörd av någon eller nästan överkörd av en bil minskar sakta när mina dagar i Cannes ökar. Att vara i Cannes kräver lite anpassning, men jag känner nu att jag kan stoltsera med min kunskap om allt som har med Cannes att göra. Jag har lärt mig mycket om den här festivalen sedan jag kom. Jag har äntligen lärt mig det komplicerade klasssystemet i Cannes som ställs ut genom märken. Det börjar med ett Cinephile-pass, sedan Festival, sedan Marché och vidare till de mycket eftertraktade pressmärkena. Av dem är det bästa det vita pressmärket som ger tillgång till privata visningar och biljetter till varje premiär. Jag skulle vilja dra tillbaka mitt uttalande om att Cannes handlar om att ha det bra. Affären som händer på den här festivalen är det som håller den kvar. Marknaden på den nedre våningen av Palais där företag köper och säljer film är alltid upptagen, och under åren har flera filmer sålts över middag eller lunch i en av de fantastiska hotellrestaurangerna.